Белият щит на Уортингтън

дял

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але. С въвеждането на отличителното лого на Worthington, изобразяващо кинжал върху бял щит, името е променено на White Shield. White Shield на Worthington е може би най-близък по вкус и характер до класическите IPA, които направиха Burton upon Trent известен.

White Shield на Worthington съдържа 5,6% алкохол по обем. Тя е уникална, тъй като е бутилирана жива бира, която отлежава в бутилката. Тя ферментира, като се образува естествена утайка от дрожди и придава на White Shield изключително гладък и ядков вкус.

Тъй като бирата съдържа утайка, преди да се отвори, бутилката трябва да се остави за един до два дни, за да може утайката да се утаи на дъното. Една от традициите на Worthing’s White Shield е да се разбере как да се налива така, че да се получи чаша бистра бира, като се остави утайката в бутилката. Рамото на бутилката White Shield е добре очертано, което спомага за задържането на утайката в бутилката. Някои пиячи искат да опитат утайката, докато пият бирата, като първият избор е от чашата, а след това да отбият утайката накрая; вторият вариант е да налеят White Shield според указанията, след което да добавят утайката и да я оставят да падне на дъното на чашата.

категории

Абонирайте се за

ОЧАКВАЙТЕ

Белият щит на Уортингтън

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але.

Мнозинството от хората никога не биха изпили цяла бутилка White Shield.

През годините около наливането на White Shield са се развили много традиции и практики. Наливането на White Shield всъщност е истинско изкуство.

Запознати ли сте с Белия щит на Уортингтън?

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика е изчерпана и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, в които все още има такава.