“Белият щит” на Уортингтън е преиздаден през 1992 г.

дял

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

През юли 2007 г. писах за 15-годишна бутилка Worthington White Shield от лимитирана серия, с която се сдобих.

White Shield е IPA в стар стил, която за кратко време беше единствената бира, приготвена в бутилка, предлагана в Обединеното кралство. Тя съществува и до днес. В края на 2000-те години тя преживя възраждане. Molson Coors, собственици на марката, дори започнаха маркетингови усилия, които включваха реклама на този сайт (да, тогава на блогърите се плащаше за реклами, а не просто ги подкупваха с безплатни подаръци, за да пишат хубави неща). Изглежда, че в момента тя не се радва на голямо внимание. Манията по крафт бирата е заглушила историческите бири. Ако все още не сте го направили, трябва да опитате.

Тази година тази бутилка трябваше да е на 23 години. Откакто я купих, тя събираше прах на шкафа за книги. Най-накрая е време да я отворя. Нямаше джин (което е добре), но нямаше и удовлетворяващото съскане или малката струйка пара, която се получава при истинска бира в бутилката.

Корозията в капачката на бутилката беше лошо начало, но тя си проправи път в стъклото и надолу по люка. Внимателно я пресуших, но все още имаше много суспендирани груби частици. На външен вид и на вкус приличаше на Боврил с начупени парчета. Но, о, добре.

Преди няколко години в мазетата на древната пивоварна Allsopp’s в Бъртън беше разкрита цяла стая. Вътре се съхранявали стотици бутилки викторианска бира. Роджър Проц, редактор на Good Beer Guide и пророк на CAMRA, беше този, който отвори и опита една от 1870-те години. Той изглеждаше ентусиазиран от бирата, но аз си спомням, че тогава бях скептичен.

категории

Абонирайте се за

ОЧАКВАЙТЕ

Белият щит на Уортингтън

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але.

Мнозинството от хората никога не биха изпили цяла бутилка White Shield.

През годините около наливането на White Shield са се развили много традиции и практики. Наливането на White Shield всъщност е истинско изкуство.

Запознати ли сте с Белия щит на Уортингтън?

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика е изчерпана и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, в които все още има такава.