10 препоръки за начинаещи домашни пивовари

дял

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Първата ми покупка за домашно пивоварство беше книга. Изучавам книгата на Чарли Папазян „Радостта от домашното пивоварство“ от кора до кора, преди да направя една капка бира. Разбирам, че само малка част от този безценен том беше запазен в съзнанието ми, когато го прочетох за първи път. Оттогава го изучавах няколко пъти и всеки път нещо ново „щраква“ — а ентусиазираният, окуражаващ начин на Чарли е удоволствие. Ако търсите още предложения за книги, препоръчвам също Radical Brewing на Ранди Мошър и How to Brew на Джон Палмър, като и двете са отлични четива, независимо колко дълго сте варили.

Въпреки това, няколко неща не са включени в книгите, които смятам, че биха били много полезни за нов домашен пивовар. Може и да са ти казали в книгата, но не се впиха заради дебелия ми череп. Ето десет от тези предложения, заедно с връзки към още ресурси.

1. Вземете по-голям (по-добър) чайник.

Подобно на много други домашни пивовари, първата ми значителна покупка беше комплект оборудване за начинаещи. Всичко, от което се нуждаех сега, беше чайник за приготвяне и някои съставки и бях готов да тръгвам. Така че платих $35 за 5-галона чайник от неръждаема стомана. Глупаво. Само след две седмици варене инвестирах още 70 долара в чайник от 7,5 галона. Ако планирате да правите пълнозърнесто варене в бъдеще или искате да ограничите шансовете чайникът ви да заври, вземете огромния чайник веднага. В дългосрочен план ще спестите пари. Разберете как да изберете чайник за приготвяне.

2. Охладителите на пивна мъст си заслужават парите.

Една от най-добрите ефективни стратегии за ограничаване на шансовете бирата ви да се зарази е да охладите пивната мъст възможно най-бързо, като намалите температурата под опасния диапазон, който бактериите обожават. Много домашни пивовари за първи път потапят чайника за приготвяне в ледена баня в голяма вана или вана и това може да отнеме от 40 минути до повече от час, в зависимост от това колко торби с лед купувате (допълнително заплащане).

Придобивайки охладител на пивната мъст, можете да спестите много време, да премахнете караницата и да ограничите шанса за замърсяване. Най-популярният тип е навита потопяем охладител в различни форми и размери. Цените на потапящите охладители варират от $50 до $70 и могат да охладят 5 галона пивна мъст за 20 минути или по-малко. Свържете потапящия охладител към източник на студена вода, поставете охладителя във вашия чайник за последните 10 минути от кипене, за да го дезинфекцирате, и след това включете водата, след като извадите чайника от източника на топлина. Когато приключите с охлаждането на пивната си мъст, охладителят се грижи за останалото и се почиства изненадващо лесно. (Налични са и чилъри за плоча, но те са малко по-трудни за работа и струват много повече.) Научете повече за охладителите за пивна мъст, включително за правене на собствена мъст и как да охладите пивната си мъст.

3. Вземете по-големия (по-голям) автосифон.

Автосифонът е вашият основен инструмент за прехвърляне от чайника към първичния ферментатор или стелажа към бурето. Автоматичен сифон 5/16″ е стандартен за повечето начинаещи настройки за варене. Когато са закупени отделно, те струват около $10. Все пак само за $4 повече можете да закупите 12-инчов бастун, който ще ви спести много време при преместването му. ценна течност от съд в съд. Не преминах към по-големия размер до моята четиридесет и първата партида домашно приготвяне, нещо, което ми се иска да бях направил на партида първа. За да научите повече за автосифоните, отидете тук.

4. Направете закваска с мая от нулата.

„Сега обръщам голямо внимание на маята и винаги правя здраво предястие“, е един от най-честите отговори, които получавам, когато попитам опитни домашни пивовари за най-добрите неща, които са направили, за да подобрят своята бира.

Приготвянето на закваска с дрожди, независимо дали от епруветка с дрожди, пакетче или кутия суха мая, е фантастичен метод, за да гарантирате, че вашият цикъл на ферментация започва страхотно. Отнема само около 30 минути и значително увеличава шансовете ви за постигане на енергична, активна фаза на първична ферментация. Тъй като превръщането на захарите в алкохол става по-бързо, когато дрождите са здрави и плодовити, това минимизира риска от замърсяване. Потърсете как да направите закваска с мая.

5. Дайте на пивната си мъст малко кислород.

Има относително малко кислород, оставащ в пивната ви мъст, след като фазата на кипене приключи и тя е охладена, а дрождите се нуждаят от кислород, за да започнат пълна ферментация. Можете да въведете кислород в пивната си мъст по няколко различни начина. За да разредите пивната си мъст, можете да използвате чешмяна вода, но това намалява ABV и цялостния вкус на бирата ви. Любимите ми методи са аерационен камък (като тези, които може да намерите в аквариум) или комплект за оксигенация. Камъкът за аериране ще ви струва $35, докато пакетът за оксигенация ще ви струва $50. (без кислородния резервоар). Повярвайте ми, когато кажа, че вашата бира ще ви благодари.

 

6. Инвестирайте в ръчни дръжки.

Мислех, че дръжките от въглерод са излишни екстри, когато започнах да варя, но оттогава ги купих за почти всичките си карбои. Дръжките за карбое са особено полезни, ако използвате по-големи стъклени дръжки. Просто да можеш да повдигнеш карбо от върха и да го прехвърлиш на няколко фута в мазето си струва $6.

7. Използвайте тръба за издухване, за да отстраните излишната вода.

Преди да започна да варя, прочетох много литература, която предлагаше да се използват издухващи тръби вместо въздушни шлюзи за по-големи бири. Трябваше да обърна повече внимание. Моите по-големи бири почти винаги надделяваха над въздушните шлюзове, независимо дали използвах кофа от 6,5 галона или 6,5-галонова кутия. Тръба за издухване вместо въздушен шлюз не гарантира, че бирата ви няма да се вкисне; това само гарантира, че няма да свършите с бъркотия. Дръжте единия край на тръбата в горната част на запушалката, след това потопете другата кутия в Star San (дезинфектант). Проверката на това няколко пъти на ден и подмяната на Star San не е лоша идея, защото някои краузен може да намери своя път през тръбата в кофата с разтвор. Разберете кога трябва да използвате издухващи тръби.

8. Намачкайте торбичка за мумия.

Купуването на тун за пюре може да изглежда като огромен разход, когато тепърва започвате, а някои домашни пивовари смятат, че не могат да започнат да варят пълнозърнести бири без такъв. Грешно! Ако имате страхотен спален чувал, можете да си направите каша в чайника за приготвяне (изключете котлона!) и да го увиете за 60 минути. Температурата ще ви удиви с това колко добре се държи. Проверете след 15 минути и добавете вряща вода, ако температурата трябва да се повиши.

Спален чувал може да се използва и за затопляне на вашия ферментатор.

9. Пуснете бутилката през съдомиялната машина.

Отнема време, за да бутилираш домашното си пиво. Може да изглежда, че сесията за бутилиране продължава толкова дълго, колкото сесията за варене, от дезинфекция на бутилките до измиване на ферментора на финала, особено ако сте имали нещастен инцидент. (Тъй като не разбрах, че единият край на сифона е паднал безшумно от кофата, веднъж оставих около 5 галона дезинфектант да се стичат по целия ми под на кухнята.) Този лесен трик може да ви помогне да спестите много проблеми: бутилирайте върху него. отворен капак на съдомиялната машина. Напълнете бутилките си върху отворения капак на вашата кофа за бутилиране, която трябва да бъде поставена върху плота директно над съдомиялната ви машина. Всички разливи се стичат в съдомиялната машина, когато затворите вратата, оставяйки ви с една бъркотия по-малко за почистване. Погледнете как вашата съдомиялна машина може да ви помогне с домашното ви пивоварство.

10. Сварете върху котлона с фолио.

Ако някога сте кипели на котлона и сте имали кипене, знаете колко тъжно е да почистите бъркотията. Макар че премахването на котлите би било идеално, това е малко вероятно. Вместо това отделете 2 минути в подготовка преди време, за да спестите един час агония в лакътя по-късно. Извадете горелките от плота на котлона и покрийте печката с алуминиево фолио, което позволява на горелките ви да пробият. Ако чайникът ви заври, изключете горелките, съберете и изхвърлете фолиото и сте готови! Уверете се, че вашият котлон е безупречен! А какво ще кажете за вас, домашни пивовари, които варите на алеята, вътрешния двор или гаража си с помощта на пропанови горелки? Това фолио може да ви помогне да избегнете петна и раздразнени съпрузи.

Надяваме се да намерите тези предложения за домашно пивоварство от член на персонала за полезни. Моля, оставете забележка по-долу с вашите съвети за вашите колеги пивовари.

категории

Абонирайте се за

ОЧАКВАЙТЕ

Белият щит на Уортингтън

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але.

Мнозинството от хората никога не биха изпили цяла бутилка White Shield.

През годините около наливането на White Shield са се развили много традиции и практики. Наливането на White Shield всъщност е истинско изкуство.

Запознати ли сте с Белия щит на Уортингтън?

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика е изчерпана и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, в които все още има такава.