Има 4 съвета за домашно пивоварство, които няма да намерите в книгите

дял

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Не се напрягайте да си играете с различни вкусове.

„С едно изключение, казва Джеймс Ширмър, институционален изследователски анализатор в Университета на Ла Верн, „Никога не съм приготвял една и съща рецепта два пъти. „Приготвял съм бири с различни подправки, шоколад, плодове и всичко останало, което вярвам, че би било добре в една бира.

Пшенична бира, направена с цветя на хибискус, според Ширмер, е една от най-успешните му партиди. „Идеята получих от моята свекърва, която заяви, че цветовете на хибискус се използват в един от любимите й коктейли“, обяснява той. След като го опита, Ширмер казва, че е знаел, че вкусът на хибискус ще се съчетае добре с лека, лесна за пиене лятна бира. „Така че направих американска бира в пшеничен стил със сушени цветя на хибискус в кипене“, обяснява той.

Тази бира спечели състезанието Samuel Adams Longshot през 2012 г. Понастоящем се предлага в пакет от шест пакета Samuel Adams Longshot Variety, заедно с другите двама победители в конкурса (Beerflower Wheat на Джеймс Ширмър).

Дръжте ръцете си за себе си.

„Показах своите нови ивици, когато потопих ръката си в пивната мъст, за да събера термометъра по време на първото ми варене“, казва Рон Перес, CAD мениджър в инженерна фирма в Северно Колорадо.

Той направи голямо „не-не“, тъй като замърси напитката, преди дори да достигне етапа на ферментация. „Също така бях доста отпуснат да поддържам цялото измервателно оборудване чисто, когато за първи път започнах да правя домашно пивоварство, и не използвах киселинно дезинфектант за почистване на ферментатора“, обяснява Перес. “В резултат на това първата ми партида имаше вкус на плодово докосване, замърсяваща характеристика.”

Водете запис на вашите напитки.

Скот Клим, който работи като институционален търговец на акции и се занимава с домашно пивоварство повече от две години, казва: „Вярвам в записването на статистически данни през целия процес на варене“. Защо? Защото ако нещо се обърка, той ще има по-голям шанс да разпознае и коригира проблема, ако води дневник.

Клим разработва рецепти и следи данните за деня на приготвянето му, използвайки софтуерния инструмент на Beersmith. Той продължава: „Разпечатвам лист за варене и записвам обеми на водата, температури на различни етапи и оригинални и окончателни показания на гравитацията.“ След това той сравнява резултатите с очакваните резултати. „Мога да проследя какво е причинило проблема, ако има огромни отклонения“, обяснява Клим. “Например, ако температурата на кашата ми беше твърде висока, това ще промени първоначалната гравитация и тялото на бирата.”

Актуализиране на вашите инструменти

„Основните комплекти и съставки, достъпни днес, са много по-добри, отколкото в миналото, но имат ограничения“, казва Брент Шелтън, експерт по интернет покупки на FatWallet.com и специалист по връзки с обществеността. Надстройките до по-добро оборудване и съставки са логична стъпка към приготвянето на пиво по поръчка и дори да се конкурират с други пивовари за наистина ентусиазирани пивовари.

Като начало, Шелтън твърди, че само увеличаването на кипящия ви чайник значително ще подобри кашата и готвенето. Това е особено вярно, ако вземете стъклен чайник, който ферментира по-добре от пластмасовия. Той също така предлага да инвестирате в противоточна охладителна система за вашата партида, която намалява времето и увеличава точността на операцията.

„Започнах с пет галона светъл комплект от Midwest Supplies, но оттогава надстроих до по-специализирано оборудване, като трошачка за зърно, допълнителна горелка (която спестява приблизително час на партида), рефрактометър, по-добри консумативи за почистване , тръби и конектори и автоматичен сифон – задължителни!“ Шелтън обяснява.

Така че обърнете внимание на това, което възрастните имат да кажат. Винаги има място за импровизация, експериментиране и растеж, независимо дали сте варили от дълго време или тепърва започвате.

категории

Абонирайте се за

ОЧАКВАЙТЕ

Белият щит на Уортингтън

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але.

Мнозинството от хората никога не биха изпили цяла бутилка White Shield.

През годините около наливането на White Shield са се развили много традиции и практики. Наливането на White Shield всъщност е истинско изкуство.

Запознати ли сте с Белия щит на Уортингтън?

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика е изчерпана и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, в които все още има такава.