Белият щит на Уортингтън?

дял

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика не е на склад и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, които все още имат. Почти всеки пъб в страната е съхранявал кондициониран от White Shield бутилка India Pale Ale от пивоварната Burton upon Trent’s Worthington (сега собственост на Coors).

Цялото пивоварство на White Shield беше преместено извън обекта в пивоварната King and Barnes в Хоршам през 90-те години на миналия век, което го направи изключително трудно да се получи. Уортингтън съживи White Shield през 2002 г., връщайки пивоварството му обратно в Бъртън, слагайки край на слуховете за изчезването му.

White Shield е една от бутилираните бири с естествена утайка от дрожди, популярна сред домашните пивовари. Ще останете с мъглива течност с малък брой живи дрожди, ако изпиете бирата с вкус на патока в рамките на 12 инча от дъното.

Първо трябва да увеличите броя на дрождевите клетки в “стартер”, ако искате да ги използвате, за да ферментирате вашата домашно приготвена бира (те добавят лек аромат на White Shield). Поставете останалата част от White Shield в малко разводнен екстракт от малц във вашия вентилационен шкаф за няколко дни.

Маята ще се размножи в пенлива маса, способна да превърне вашия прясно сварен малцов екстракт и хмел в бира сега, след като сте им осигурили малко топлина и прясна храна.

Рецептата на Worthington White Shield (Brewing Beers Like Those You Buy, 1998 г. – все още достъпна на Amazon.co.uk) прави бира, която има вкус точно като съименника си, но предполага, че сте опитен домашен пивовар.

Защо не използвате комерсиално извлечен малц, който се предлага в контейнер от 1,3 кг, вместо да започнете от нулата и да извличате своя малцов екстракт от пълнозърнест, както направих аз? Това спестява приблизително 2 часа време за варене, докато произвежда тъмночервена бира с вкус на патока, способна да спечели конкурси (спечелих първо и второ (!) място в състезанието за бира Tunbridge Wells Winemakers’ Circle през 1998 г.).

Ако можете да го намерите, Worthington’s White Shield е маята, която да използвате, ако искате да запазите малко дрожди за вашето домашно приготвяне. Въпреки това, други дрожди могат да бъдат открити на дъното на различни бутилирани кондиционирани бири, които могат да бъдат заменени: Driftwood Spars Bottle Conditioned Real Ale 500ml £2.85 директно от уебсайта на пивоварната Cornish; Shepherd Neame 1698 500ml £1.70 Tesco; Fullers 1845 Бутилиран кондициониран ейл 500ml £2 Sainsbury’s; Shepherd Neame 1698 500ml £1.70 Tesco; Fullers 1845 Бутилиран кондициониран ейл 500ml £2 Sainsbury’s; Shepherd Neame 1698 500ml £1.70 Tesco.

категории

Абонирайте се за

ОЧАКВАЙТЕ

Белият щит на Уортингтън

Уортингтън Уайт Шийлд е сварено за първи път в началото на XIX в. и преди това е било известно като Уортингтън Индиа Пейл Але.

Мнозинството от хората никога не биха изпили цяла бутилка White Shield.

През годините около наливането на White Shield са се развили много традиции и практики. Наливането на White Shield всъщност е истинско изкуство.

Запознати ли сте с Белия щит на Уортингтън?

Прочутата бутилирана бира White Shield на Worthington на практика е изчерпана и става все по-трудно да се намерят магазини за бира, в които все още има такава.